1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Εργαστήρια

Image 1

 

Η ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ",  ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο με οργανωμένα εργαστηρια ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ , ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ με Εξετάσεις Αξονικού Τομογράφου , και Εργαστηρια MRI - CT - U/S

Read More »

Ιατρεία

Image 1


Η "ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ", ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο και οργανωμένο, με κορυφαίους και καταξιωμένους ιατρούς και οδοντιάτρους όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις σύνθετες και πολύπλοκες απαιτήσεις της σημερινής εποχης.

Read More »

Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυικών - Ορθοπεδικών - Αθλητικών Κακώσεων

Image 2

 

Ένα κάταγμα είναι ένα σπάσιμο του οστού ή του χόνδρου. Είναι συνήθως αποτέλεσμα τραύματος. Μπορεί, εντούτοις, να είναι αποτέλεσμα ασθένειας του οστού που οδηγεί στην αποδυνάμωσή του, όπως η οστεοπόρωση...

Read More »

Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Image 3

 

Με τον όρο Μικροβιολογικές Εξετάσεις χαρακτηρίζονται οι ειδικές εξετάσεις που γίνονται στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο και αφορούν τα ούρα και το αίμα κυρίως....

Read More »

Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

Image 4 Σήμερα με την εξέλιξη της ιατρικής στον χώρο μας , την ανάπτυξη της Ιατρικής Τεχνολογίας και πάλι πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για αυτό αναπτύξαμε τον ιδιόκτητο καινούργιο χώρο μας με καινοτομίες αξιόπιστες όπως και στο παρελθόν , προσιτές και εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινής σας ζωής.

Read More »

Θεραπείες Δοντιών

Image 5


Η "ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ",  ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο με εξιδικευμενα ιατρεια και εργαστηρια οδοντιατρικης. Προσεγγίζουμε το θέμα "στοματική υγιεινή" σφαιρικά, προσπαθώντας να καλύψουμε ερωτήματα και απορίες που δημιουργούνται από τη φθορά και τα προβληματα που κάθε ηλικία αντιμετωπίζει.

Read More »

 • ΝΕΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ + ΝΕΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ!!!

  ΝΕΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ + ΝΕΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡ

 • Εργαστήρια

  Εργαστήρια

 • Ιατρεία

  Ιατρεία

 • Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυικών - Ορθοπεδικών - Αθλητικών Κακώσεων

  Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυι

 • Μικροβιολογικές Εξετάσεις

  Μικροβιολογικές Εξετάσεις

 • Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

  Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

 • Θεραπείες Δοντιών

  Θεραπείες Δοντιών

Previous
Επόμενο

Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Image3

 

 

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

 • Αιματολογικές εξετάσεις
 • Αλλεργιογόνα
 • Ανοσολογικές εξετάσεις
 • Βιοχημικές εξετάσεις αίματος και ούρων
 • Εξετάσεις πηκτικότητας
 • Εξετάσεις Σπέρματος
 • Έλεγχος γονιμότητας
 • Επίπεδα φαρμάκων
 • Ηλεκτροφορήσεις- Ανοσοηλεκτροφορήσεις
 • Καλλιέργειες
 • Μοριακή Βιολογία
 • Νεοπλασματικοί δείκτες
 • Ορμονολογικές εξετάσεις
 • Ορολογικές εξετάσεις
 • Προγεννητικός έλεγχος χρωμοσωμιακών ανωμαλιών και βλαβών Ν.Σ.
 • CHECK UP
Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζονται οι ειδικές εξετάσεις που γίνονται στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο και αφορούν τα ούρα και το αίμα κυρίως. Υπάρχουν και οι εξετάσεις των ούρων με τις λεγόμενες δοκιμαστικές ταινίες που με μία γρήγορη εξέταση προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες. Με τις δοκιμαστικές ταινίες, μπορούμε να αποκαλύψουμε την παρουσία αιμοσφαιρίνης ή λευκοκυτταρικής εστεράσης ,την παρουσία  νιτρωδών ή πρωτεϊνών, όπως και γλυκόζης, που εμφανίζεται σε κακώς ρυθμιζόμενους διαβήτες ή διαβήτες που δεν έχουν διαγνωστεί, στα ούρα δηλαδή υγιών ατόμων.


Όταν ο έλεγχος με δοκιμαστική ταινία είναι θετικός τότε ένα δείγμα ούρων, αποστέλλεται για μικροσκοπική εξέταση για καλλιέργεια και για εκτίμηση της ευαισθησίας των μικροβίων.

Προτιμάται η εξέταση των πρωινών ούρων, που αντιπροσωπεύουν τα ούρα μίας εκτεταμένης χρονικής περιόδου. Στους άνδρες και στις γυναίκες παραγγέλλεται η λήψη δείγματος από το μέσον της ούρησης, σε αποστειρωμένο δοχείο, αφού αρχίσει η ούρηση και αποβληθούν τα πρώτα ούρα.

lab_1a

1. Πυοσφαίρια. Φυσιολογικά στα ούρα ανευρίσκονται 2-4 πυοσφαίρια κατά οπτικό πεδίο, ενώ όταν ο αριθμός τους ξεπερνά τα 8-10, σε ούρα που λαμβάνονται στον μέσον της ούρησης ή με άσηπτο καθετηριασμό και υπερηβική παρακέντηση, τίθεται η ένδειξη της πυουρίας και πρέπει να αναζητείται η προέλευσή της.

2.Ερυθρά αιμοσφαίρια. Η παρουσία ερυθρών αιμοσφαιρίων στο ίζημα (μικροσκοπική αιματουρία), είναι φαινόμενο παθολογικό, μέχρις αποδείξεως του εναντίου, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την εμφανή, τη μακροσκοπική αιματουρία. Στο επόμενο Κεφάλαιο «των ποιοτικών μεταβολών των ούρων» παρουσιάζονται και συζητούνται οι απαραίτητες γνώσεις της αξιολόγησης και της προέλευσης, που τεκμηριώνουν τη σοβαρότητα της ανεύρεσης ερυθρών αιμοσφαιρίων στα ούρα. 

3.Κύλινδροι. Είναι μεγάλα κυλινδρικά σωμάτια, που προσομοιάζουν με εκμαγεία του αυλού των ουροφόρων σωληναρίων και συνήθως αποτελούν ένδειξη νεφρικής βλάβης. Συνίστανται από μία βλεννοπρωτεϊνη που παράγεται στο νεφρό σε μεγάλες ποσότητες, όταν υπάρχει νεφρική βλάβη και μέσα σ΄ αυτούς ανευρίσκονται συχνά και κυτταρικά στοιχεία ή ερυθρά αιμοσφαίρια. Μικροί, αμιγείς κύλινδροι μπορεί να ανευρίσκονται και σε φυσιολογικά άτομα, μετά από έντονη κόπωση, σε εμπύρετα νοσήματα και σε ηλικιωμένους.

lab_2a4.Επιθηλιακά κύτταρα. Φυσιολογικά ανευρίσκονται λίγα επιθηλιακά κύτταρα στο ίζημα των ούρων, που προέρχονται από την επιφάνεια της αποχετευτικής μοίρας. Όταν ανευρίσκονται κύτταρα των νεφρικών σωληναρίων, σε συνδυασμό με την παρουσία κυλίνδρων και λευκώματος, τίθεται η υποψία νεφρικής βλάβης. Στο Κεφάλαιο των όγκων του Ουροποιητικού Συστήματος θα αναφερθεί η σημασία της ανεύρεσης και μελέτης των κυτταρικών στοιχείων (κυτταρολογία των ούρων) και η συμβολή της στη διάγνωση των κακοήθων νοσημάτων.  

Τα μικροβιολογικά εργαστήρια προχωρούν και στην εκτίμηση του ιζήματος μετά από χρώση του, σε δεύτερη αντικειμενοφόρο πλάκα με κυανούν του μεθυλενίου, όπου διευκρινίζεται η παρουσία βακτηριδίων. Η μέτρηση των μικροβίων στο μικροσκοπικό παρασκεύασμα των ούρων θα αξιολογήσει την ανάγκη να προχωρήσουμε στην καλλιέργεια των ούρων.

Καλλιέργεια ούρων και έλεγχος ευαισθησίας των μικροβίων

Με την καλλιέργεια των ούρων προσδιορίζεται το είδος των μικροβίων και ο συνολικός τους αριθμός, που πρέπει να ξεπερνά τις 100.000/κ. εκ. ούρων, ώστε η καλλιέργεια να χαρακτηριστεί ως θετική. Όταν μετά από 24 έως 48 ώρες καλλιέργειας των ούρων δεν αναπτυχθούν μικροοργανισμοί ή ο αριθμός αυτών που αναπτύσσονται είναι μικρότερος των 10.000/ κ. εκ. ούρων, η καλλιέργεια θεωρείται αρνητική. Η αναζήτηση της ευαισθησίας των μικροβίων, όταν καθοριστεί το είδος τους, για να προσδιορίσουμε τα φάρμακα στα οποία τα μικρόβια είναι ευαίσθητα, ίσως δεν είναι πάντα απαραίτητη, όπως σε κυστίτιδες των γυναικών, όπου στην πλειονότητα των περιπτώσεων (85%) ενοχοποιείται το κολοβακτηρίδιο. Όμως σε περιπτώσεις με υποτροπιάζουσες ή επιμένουσες ουρολοιμώξεις, σε σηπτικές καταστάσεις, σε νεφρική ανεπάρκεια ή αλλεργίες στα φάρμακα, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την ευαισθησία των μικροβίων στα αντιβιοτικά, όπως και τα επίπεδα συγκέντρωσής τους στο αίμα για την αποτελεσματική θεραπεία

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πόσο υγιείς είστε ?

Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεσαι?

 

 

 

 

 

 

  Αποτελέσματα

Who's Online

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

<<ΕΥ Δ'ΕΧΕΙ ΝΟΣΕΟΝΤΩΝ ΜΕΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΕΙΝ. ΕΝΕΚΕΝ ΥΓΙΕΙΗΣ ΥΓΙΑΙΟΝΤΩΝ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΝ ΚΑΙ ΥΓΙΑΙΝΟΝΤΩΝ. ΕΝΕΚΕΝ ΕΥΣΧΗΜΟΣΥΝΗΣ.>>
<< Καλό είναι να φροντίζετε τους ασθενείς, ώστε να ξαναβρίσκουν την υγεία τους, αλλά να βοηθάτε και τους υγιείς να τη διατηρούν, γιατί η φροντίδα τους είναι πράξη ευπρέπειας.>>

Σύνδεση Μελών