1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Εργαστήρια

Image 1

 

Η ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ",  ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο με οργανωμένα εργαστηρια ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ , ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ με Εξετάσεις Αξονικού Τομογράφου , και Εργαστηρια MRI - CT - U/S

Read More »

Ιατρεία

Image 1


Η "ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ", ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο και οργανωμένο, με κορυφαίους και καταξιωμένους ιατρούς και οδοντιάτρους όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις σύνθετες και πολύπλοκες απαιτήσεις της σημερινής εποχης.

Read More »

Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυικών - Ορθοπεδικών - Αθλητικών Κακώσεων

Image 2

 

Ένα κάταγμα είναι ένα σπάσιμο του οστού ή του χόνδρου. Είναι συνήθως αποτέλεσμα τραύματος. Μπορεί, εντούτοις, να είναι αποτέλεσμα ασθένειας του οστού που οδηγεί στην αποδυνάμωσή του, όπως η οστεοπόρωση...

Read More »

Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Image 3

 

Με τον όρο Μικροβιολογικές Εξετάσεις χαρακτηρίζονται οι ειδικές εξετάσεις που γίνονται στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο και αφορούν τα ούρα και το αίμα κυρίως....

Read More »

Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

Image 4 Σήμερα με την εξέλιξη της ιατρικής στον χώρο μας , την ανάπτυξη της Ιατρικής Τεχνολογίας και πάλι πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για αυτό αναπτύξαμε τον ιδιόκτητο καινούργιο χώρο μας με καινοτομίες αξιόπιστες όπως και στο παρελθόν , προσιτές και εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινής σας ζωής.

Read More »

Θεραπείες Δοντιών

Image 5


Η "ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ",  ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο με εξιδικευμενα ιατρεια και εργαστηρια οδοντιατρικης. Προσεγγίζουμε το θέμα "στοματική υγιεινή" σφαιρικά, προσπαθώντας να καλύψουμε ερωτήματα και απορίες που δημιουργούνται από τη φθορά και τα προβληματα που κάθε ηλικία αντιμετωπίζει.

Read More »

 • ΝΕΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ + ΝΕΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ!!!

  ΝΕΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ + ΝΕΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡ

 • Εργαστήρια

  Εργαστήρια

 • Ιατρεία

  Ιατρεία

 • Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυικών - Ορθοπεδικών - Αθλητικών Κακώσεων

  Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυι

 • Μικροβιολογικές Εξετάσεις

  Μικροβιολογικές Εξετάσεις

 • Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

  Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

 • Θεραπείες Δοντιών

  Θεραπείες Δοντιών

Previous
Επόμενο

Θεραπείες Δοντιών

Image5 

Η ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ",  ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο με εξιδικευμενα ιατρεια και εργαστηρια οδοντιατρικης. Προσεγγίζουμε το θέμα "στοματική υγιεινή" σφαιρικά, προσπαθώντας να καλύψουμε ερωτήματα και απορίες που δημιουργούνται από τη φθορά και τα προβληματα που κάθε ηλικία αντιμετωπίζει.

1. Εμφράξεις - Tι είναι;
Όταν η τερηδόνα εμφανιστεί μια είναι η λύση! Είναι τα γνωστά σε όλους μας σφραγίσματα.  Καθαρισμός από τον οδοντίατρο και σφράγισμα της τρύπας που δημιούργησε η τερηδόνα. Γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει άμεση αντίδραση αμέσως μόλις δείτε τη «ζημιά» κι όχι όταν την... αισθανθείτε! Όσο πιο μικρή είναι τόσο πιο εύκολα θεραπεύεται ενώ αν έχει εξαπλωθεί και έχει πλήξει τον πολφό του δοντιού –το ζωτικό του μέρος- τότε θα πρέπει να γίνει ενδοδοντική θεραπεία . Δηλαδή απονεύρωση.

2. Ενδοδοντική θεραπεία - Τι είναι;
Η ενδοδοντική θεραπεία-γνωστή και ως απονεύρωση είναι μια σειρά από επίπονες εργασίες που γίνονται όταν η τερηδόνα έχει φτάσει στον πολφό του δοντιού και πρέπει να αφαιρεθούν τα νεύρα και τα αγγεία του δοντιού.

Το δόντι καθαρίζεται, απολυμαίνεται και κλείνεται το άνοιγμά του όπως ακριβώς συμβαίνει και με το σφράγισμα.
Αν δεν γίνει σωστά και επιμελώς ο καθαρισμός και παραμείνουν  υπολείμματα νεύρων ή αγγείων ή μικροβίων τότε μπορεί να δημιουργηθούν εκ νέου φλεγμονές και αποστήματα. Τα δόνιτα που έχουν σωστά απονευρωθεί έχουν αντοχή και διάρκεια ζωής όσο και τα υγιή-κανονικά δόντια.

3. Εξαγωγή - Τι είναι η εξαγωγή δοντιού;
Η διαδικασία αφαίρεσης ενός δοντιού.  Είτε αφορά σε νεογιλό δόντι, το οποίο θα αντικατασταθεί από ένα νέο, είτε αφορά σε χαλασμένο που πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο οδοντίατρος –ειδικά σε ενήλικα δόντια- προβαίνει σε αυτή μόνο όταν δεν υπάρχει κάποια άλλη θεραπεία.

4. Αναισθησία – Πώς λειτουργεί;
Ο γιατρός προβαίνει σε αναισθησία προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον πόνο του ασθενή κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας ή επέμβασης. Η αναισθησία ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εξαρτάται κυρίως από την φυσική κατάσταση του ασθενούς. Πολλοί είναι οι ασθενείς που χρειάζονται μεγάλη δόση αναισθητικού για να αφήσουν το γιατρό να κάνει τη δουλειά του, χωρίς να κινδυνέψουν.
Ο γιατρός κάνει την αναισθησία, με την βοήθεια μιας ένεσης. Εκχύνει την ποσότητα του αναισθητικού στο ούλο, στην περιοχή του δοντιού που θέλει να «αναισθητοποιήσει».

5. Τα Φάρμακα στην Οδοντιατρική δεν είναι πάντα βλαβερά
Πολλές φορές χορηγούνται φάρμακα για την καταπολέμηση του πόνου, αλλά και για θεραπεία. Αντιφλεγμονώδη, αναλγητικά, αντιβιώσεις για να καταπολεμηθούν φλεγμονές, για την επούλωση πληγών κ.λπ. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες κάθε φάρμακου και σύμφωνα πάντα με τη προτεινόμενη δοσολογία από τον ιατρό για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Κρατήστε ενήμερο το γιατρό σας για αλλεργίες που πιθανόν σας ταλαιπωρούν για να αποφύγετε τα χειρότερα!

6. Τι κάνετε αν σας φύγει ένα δόντι...
Αν πάλι σας φύγει δόντι, μην πανικοβληθείτε. Ξεπλύνετέ το σε φυσιολογικό ορό ή γάλα, χωρίς να το τρίψετε και χωρίς να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά και πηγαίνετε άμεσα στον οδοντίατρο ή σε νοσοκομείο που καλύπτει τέτοια περιστατικά. Αν δεν έχετε ορό ή γάλα τοποθετείστε το κάτω από τη γλώσσα σας, ώστε να βρέχεται από το σάλιο και σπεύστε στον οδοντίατρό σας. Τα δόντια μας είναι ζωντανά κύτταρά μας. Με τον κατάλληλο χειρισμό, επανατοποθετούνται και επαναλειτουργούν σε μικρό χρονικό διάστημα χωρίς προβλήματα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πόσο υγιείς είστε ?

Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεσαι?

 

 

 

 

 

 

  Αποτελέσματα

Who's Online

Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

<<ΕΥ Δ'ΕΧΕΙ ΝΟΣΕΟΝΤΩΝ ΜΕΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΕΙΝ. ΕΝΕΚΕΝ ΥΓΙΕΙΗΣ ΥΓΙΑΙΟΝΤΩΝ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΝ ΚΑΙ ΥΓΙΑΙΝΟΝΤΩΝ. ΕΝΕΚΕΝ ΕΥΣΧΗΜΟΣΥΝΗΣ.>>
<< Καλό είναι να φροντίζετε τους ασθενείς, ώστε να ξαναβρίσκουν την υγεία τους, αλλά να βοηθάτε και τους υγιείς να τη διατηρούν, γιατί η φροντίδα τους είναι πράξη ευπρέπειας.>>

Σύνδεση Μελών