1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Καλώς ήρθατε στην Αττική Ιατρική

Image 1


Η εξωνοσοκομειακή ιατρική φροντίδα έτσι όπως διατυπώθηκε από τον ίδιο τον Ιπποκράτη,είναι ο θεμέλιος λίθος της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας. Η Αττική Ιατρική, έχει εναν ολοκληρωμένο πολυχώρο υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο και οργανωμένο, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο...

Read More »

Εργαστήρια

Image 1

 

Η ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ",  ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο με οργανωμένα εργαστηρια ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ , ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ με Εξετάσεις Αξονικού Τομογράφου , και Εργαστηρια MRI - CT - U/S

Read More »

Ιατρεία

Image 1


Η "ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ", ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο και οργανωμένο, με κορυφαίους και καταξιωμένους ιατρούς και οδοντιάτρους όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις σύνθετες και πολύπλοκες απαιτήσεις της σημερινής εποχης.

Read More »

Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυικών - Ορθοπεδικών - Αθλητικών Κακώσεων

Image 2

 

Ένα κάταγμα είναι ένα σπάσιμο του οστού ή του χόνδρου. Είναι συνήθως αποτέλεσμα τραύματος. Μπορεί, εντούτοις, να είναι αποτέλεσμα ασθένειας του οστού που οδηγεί στην αποδυνάμωσή του, όπως η οστεοπόρωση...

Read More »

Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Image 3

 

Με τον όρο Μικροβιολογικές Εξετάσεις χαρακτηρίζονται οι ειδικές εξετάσεις που γίνονται στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο και αφορούν τα ούρα και το αίμα κυρίως....

Read More »

Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

Image 4 Σήμερα με την εξέλιξη της ιατρικής στον χώρο μας , την ανάπτυξη της Ιατρικής Τεχνολογίας και πάλι πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για αυτό αναπτύξαμε τον ιδιόκτητο καινούργιο χώρο μας με καινοτομίες αξιόπιστες όπως και στο παρελθόν , προσιτές και εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινής σας ζωής.

Read More »

Θεραπείες Δοντιών

Image 5


Η "ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ",  ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο με εξιδικευμενα ιατρεια και εργαστηρια οδοντιατρικης. Προσεγγίζουμε το θέμα "στοματική υγιεινή" σφαιρικά, προσπαθώντας να καλύψουμε ερωτήματα και απορίες που δημιουργούνται από τη φθορά και τα προβληματα που κάθε ηλικία αντιμετωπίζει.

Read More »

 • Καλώς ήρθατε στην Αττική Ιατρική

  Καλώς ήρθατε στην Αττική Ιατρική

 • Εργαστήρια

  Εργαστήρια

 • Ιατρεία

  Ιατρεία

 • Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυικών - Ορθοπεδικών - Αθλητικών Κακώσεων

  Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυι

 • Μικροβιολογικές Εξετάσεις

  Μικροβιολογικές Εξετάσεις

 • Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

  Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

 • Θεραπείες Δοντιών

  Θεραπείες Δοντιών

Previous
Επόμενο

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διαφραγματοκήλη

Συχνά ασθενείς προσέρχονται στα νοσοκομεία και στα ιδιωτικά ιατρεία μας αναφέροντας άτυπα συμπτώματα όπως βήχας, βραχνάδα, αίσθημα κόμπου στον λαιμό, ενώ η κλινική και ενδοσκοπική εξέταση δίνει ελάχιστα ή και κανένα κλινικό εύρημα ΩΡΛ ενδιαφέροντος. Τελικά όμως η συσχέτιση  αυτών των συμπτωμάτων με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διαφραγματοκήλη, ίσως θα πρέπει να είναι πιο συχνή απ’ όσο αρχικά πιστεύαμε.

Συμπτώματα 

Ήπια, διαλείπουσα ανάρροια γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο είναι συχνή και συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα. Όταν είναι σοβαρή συνήθως σχετίζεται: με μία ολισθαίνουσα διαφραγματοκήλη που προκαλεί ανεπάρκεια του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα. αν ο ασθενής βρίσκεται σε ύπτια θέση, σκύβει ή σφίγγεται, όξινο γαστρικό περιεχόμενο διαφεύγει στον οισοφάγο. Ο βλεννογόνος του οισοφάγου καταστρέφεται από το γαστρικό οξύ με επακόλουθο φλεγμονή ή/και εξέλκωση. Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης είναι:

 • Επίμονος βήχας
 • Αίσθημα κόμπου στον λαιμό
 • Ξηροστομία
 • Λαρυγγόσπασμος ή δύσκολα αντιμετωπιζόμενο άσθμα
 • Ακαθόριστα ενοχλήματα στη βάση του τραχήλου (αί­σθημα πνιγμονής, ξένου σώματος).
 • Αίσθημα καούρας
 • Οπισθοστερνική δυσφορία
 • Ναυτία
 • Ανάρροια πικρού υγρού στο στόμα
 • Επιδείνωση των συμπτωμάτων κατά την κατάκλιση τον βήχα και την άσκηση
 • Χρόνιος ήπιος ερεθισμός του λαιμού που είναι χειρότερος το πρωί και βελτιώνεται με την πάροδο της ημέρας
 • Άφθονη έκκριση σάλιου το πρωί και δυσοσμία στόματος
 • Ιδιαίτερα βραχνή φωνή το πρωί που χρειάζεται προθέρμανση για να γίνει κανονική

Τα άτυπα πολλές φορές συμπτώματα μπορεί ν’ αποδοθούν σε άλλες παθήσεις και για τον λόγο αυτό θεωρείται απαραίτητη η εκτίμηση του πάσχοντα από ωτορινολαρυγγολόγο και γαστρεντερολόγο. Τα συμπτώματα αυτά συχνά μιμούνται τα συμπτώματα της καρδιακής νόσου. Όταν η κατάσταση είναι σοβαρή και παρατεινόμενη, είναι δυνατόν να σχηματιστεί ουλώδης στένωση ή και κακοήθης εξαλλαγή, προδιαθέτει σε καταστάσεις όπως φαρυγγικός κόμβος αίσθημα ξένου σώματος, χρόνια λαρυγγίτιδα, νεοπλασία του λάρυγγα, και παραρρινοκολπίτιδα στα παιδιά.

Θεραπεία

Η θεραπεία βασίζεται σε

 1. Δίαιτα,
 2. Οδηγίες θέσεως του σώματος,
 3. Φαρμακευτική αγωγή

Αρκετοί ασθενείς εί­ναι παχύσαρκοι και η απώλεια βάρους συνήθως μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων. Οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν μικρά συχνά γεύματα και να αποφεύγουν την κατάκλιση αμέσως μετά το φαγητό, Επίσης πρέπει να α­ποφεύγουν τις πικάντικες τροφές, τα αεριούχα ποτά, τη σοκολάτα, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ. Εί­ναι χρήσιμο να κοιμούνται με το άνω μέρος του σώματος σε υψηλότερο επίπεδο, και να αποφεύγουν το σκύψιμο.

 • Η φαρμακευτική αγωγή με αντιόξινα, σκοπεύει στην ουδετεροποίηση του παραγόμενου γαστρικού οξέος. Οι αναστολείς Η2 και η ομεπραζόλη βοηθούν στην μείωση παραγωγής γαστρικού οξέος. Σε πολύ σοβαρές περι­πτώσεις, απαιτείται ορισμένες φορές χειρουργική ε­πέμβαση, Σε περίπτωση που αποτύχει η θεραπευτική αγωγή, πρέπει να ακολουθήσει ενδοσκόπηση ή βαριούχο γεύμα για τον αποκλεισμό κακοήθειας.

 

 

Συλλιγαρδάκης Νικόλαος

Ωτορινολαρυγγολόγος Παλλήνη Αττικής

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πόσο υγιείς είστε ?

Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεσαι?

 

 

 

 

 

 

  Αποτελέσματα

Who's Online

Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

<<ΕΥ Δ'ΕΧΕΙ ΝΟΣΕΟΝΤΩΝ ΜΕΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΕΙΝ. ΕΝΕΚΕΝ ΥΓΙΕΙΗΣ ΥΓΙΑΙΟΝΤΩΝ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΝ ΚΑΙ ΥΓΙΑΙΝΟΝΤΩΝ. ΕΝΕΚΕΝ ΕΥΣΧΗΜΟΣΥΝΗΣ.>>
<< Καλό είναι να φροντίζετε τους ασθενείς, ώστε να ξαναβρίσκουν την υγεία τους, αλλά να βοηθάτε και τους υγιείς να τη διατηρούν, γιατί η φροντίδα τους είναι πράξη ευπρέπειας.>>

Σύνδεση Μελών