1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Καλώς ήρθατε στην Αττική Ιατρική

Image 1


Η εξωνοσοκομειακή ιατρική φροντίδα έτσι όπως διατυπώθηκε από τον ίδιο τον Ιπποκράτη,είναι ο θεμέλιος λίθος της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας. Η Αττική Ιατρική, έχει εναν ολοκληρωμένο πολυχώρο υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο και οργανωμένο, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο...

Read More »

Εργαστήρια

Image 1

 

Η ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ",  ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο με οργανωμένα εργαστηρια ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ , ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ με Εξετάσεις Αξονικού Τομογράφου , και Εργαστηρια MRI - CT - U/S

Read More »

Ιατρεία

Image 1


Η "ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ", ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο και οργανωμένο, με κορυφαίους και καταξιωμένους ιατρούς και οδοντιάτρους όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις σύνθετες και πολύπλοκες απαιτήσεις της σημερινής εποχης.

Read More »

Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυικών - Ορθοπεδικών - Αθλητικών Κακώσεων

Image 2

 

Ένα κάταγμα είναι ένα σπάσιμο του οστού ή του χόνδρου. Είναι συνήθως αποτέλεσμα τραύματος. Μπορεί, εντούτοις, να είναι αποτέλεσμα ασθένειας του οστού που οδηγεί στην αποδυνάμωσή του, όπως η οστεοπόρωση...

Read More »

Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Image 3

 

Με τον όρο Μικροβιολογικές Εξετάσεις χαρακτηρίζονται οι ειδικές εξετάσεις που γίνονται στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο και αφορούν τα ούρα και το αίμα κυρίως....

Read More »

Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

Image 4 Σήμερα με την εξέλιξη της ιατρικής στον χώρο μας , την ανάπτυξη της Ιατρικής Τεχνολογίας και πάλι πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για αυτό αναπτύξαμε τον ιδιόκτητο καινούργιο χώρο μας με καινοτομίες αξιόπιστες όπως και στο παρελθόν , προσιτές και εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινής σας ζωής.

Read More »

Θεραπείες Δοντιών

Image 5


Η "ΑΤΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ",  ειναι ενας ολοκληρωμένος πολυχώρος υγείας, στελεχωμένο, εξοπλισμένο με εξιδικευμενα ιατρεια και εργαστηρια οδοντιατρικης. Προσεγγίζουμε το θέμα "στοματική υγιεινή" σφαιρικά, προσπαθώντας να καλύψουμε ερωτήματα και απορίες που δημιουργούνται από τη φθορά και τα προβληματα που κάθε ηλικία αντιμετωπίζει.

Read More »

 • Καλώς ήρθατε στην Αττική Ιατρική

  Καλώς ήρθατε στην Αττική Ιατρική

 • Εργαστήρια

  Εργαστήρια

 • Ιατρεία

  Ιατρεία

 • Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυικών - Ορθοπεδικών - Αθλητικών Κακώσεων

  Αποκατάσταση Μυοσκελετικών - Νευρομυι

 • Μικροβιολογικές Εξετάσεις

  Μικροβιολογικές Εξετάσεις

 • Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

  Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης P.M.R.

 • Θεραπείες Δοντιών

  Θεραπείες Δοντιών

Previous
Επόμενο

Εκκριτική ωτίτιδα

Ορισμός: Συλλογή μη πυώδους υγρού διαφορετικού ιξώδους στους χώρους του μέσου ωτός σαν επακόλουθο λειτουργικής διαταραχής της σάλπιγγος.

Συνώνυμοι όροι με τους οποίους περιγράφεται αυτή η παθολογία είναι  : Οροβλεννοτύμπανο, Συλλογή υγρού στη τυμπανική κοιλότητα, οροβλεννώδης φλεγμονή μέσου ωτός, σαλπιγγίτιδα, Glue ear (κολλώδες ους), μέση ωτίτις με συλλογή υγρού (ΟΜΕ) στις ΗΠΑ.

Οφείλεται σε δυσλειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγος από ρινοφαρυγγική φλεγμονή ή χωροκατακτητική εξεργασία (π.χ. μεγάλες, χρόνια φλεγμαίνουσες αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια), όγκοι, κοκκιωμάτωση Wegener, κύστεις, αλλεργία, χρονία παραρρινοκολπίτιδα, υπερωιοσχιστία, κάταγμα βάσης κρανίου, διαρρινική μακροχρόνια διασωλήνωση, ρινογαστρικός σωλήνας, πωματισμός ρινοφάρυγγος, ακτινοθεραπεία της περιοχής του ωτός ή του ρινοφάρυγγος, μυξοίδημα.

Παρουσιάζεται με ένα διάχυτο αίσθημα πίεσης, ενώ στα παιδιά συχνά με βραχέα επεισόδια ωταλγιών με εναλλασ­σόμενη βαρηκοΐα.

Περιστασιακά στους ενήλικες έχουμε αίσθηση ιλίγγου, εμβοές, αυτοφωνία. Δεν υπάρχει διαταραχή γενικών ευρημάτων.

Επιπλοκές:

Μέση ωτίτιδα με βακτηριακή επιλοίμωξη, χρόνια υποξεία (συγκαλυμμένη) μαστοειδίτιδα, χολοστεάτωμα, συμφυτική εξεργασία, ίνωση τύμπανου /- σκλήρυνση (επί αλλεργικής αιτίας), χοληστερινικό κοκκίωμα, "τοξική" διαταραχή έσω ωτός.

Όταν υπάρξει καθυστερημένη διαπίστωση της βαρηκοΐας μπορεί να εμφανιστεί επιβράδυνση της ανάπτυξης ομιλίας, 'λάθη κατά την ομιλία", γενική επιβράδυνση ανάπτυξης, προβλήματα μάθη­σης, τα οποία μπορεί λανθασμένα να θεωρηθούν σαν ελλιπή ευφυΐα.

Είναι απαραίτητη η ΩΡΛ εκτίμηση,

Θεραπεία

Συντηρητική θεραπεία : Ρινικά spray, ρινικές σταγόνες σε ύπτια κατάκλιση, βλεννολυτικά από του στόματος, δοκιμασία Valsava (σε μικρά παιδιά συστήνουμε το φούσκωμα μπαλονιού με τη μύτη). Ενδεχ. προληπτικά ή για τη θεραπεία της ρινοφαρυγγίτιδος αντιβιοτικά.

Σε αλλεργία: Απομάκρυνση αλλεργιογόνων, τοπικά γλυκοκορτικοειδή, απευαισθητοποίηση.

Σε μυξοίδημα αντιμετώπιση από ενδοκρινολόγο.
Η εφαρμογή ωτικών σταγόνων είναι άσκοπη!

Η χειρουργική θεραπεία περιλαμβάνει : Αδενοτομή ενδεχ. με αμυγδαλεκτομή, παρακέντηση, τοποθέτηση τυμπανικού σωληνίσκου αερισμού (πάντα σε υποτροπή συλλογής υγρού).

Ένδειξη χειρουργικής αποκατάστασης έχουμε σε :

Φλεγμονωδώς διογκωμένες αδενοειδείς εκβλαστήσεις και/ή μαζική υπερπλασία αμυγδαλών, Υπερωιοσχιστία, Καθυστέρηση ανάπτυξης ομιλίας λόγω βαρηκοΐας σχετιζόμενης με οροβλεννοτύμπανο.

Σε εμμονή της συλλογής υγρού ή υποτροπιάζουσα μέση ωτίτιδα με θολερή μαστοειδή απόφυση παρά την αδενοτομή συστήνεται αντροτομή ή μαστοειδεκτομή και τοποθέτηση σωληνίσκου αερισμού.

Σε χρόνια παραρρινοκολπίτιδα: Σωληνίσκος αερισμού, αδενοτομή, ενδορρινική μικροσκοπική - ενδοσκοπική εξυγίανση των παραρρινίων κόλπων.

Όγκος ρινοφάρυγγος: Χειρουργική θεραπεία εξαρτώμενη από προηγηθέντα αποτελέσματα βιοψίας (ιστολογία) και έκταση όγκου.

 

Συλλιγαρδάκης Νικόλαος

Ωτορινολαρυγγολόγος

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πόσο υγιείς είστε ?

Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεσαι?

 

 

 

 

 

 

  Αποτελέσματα

Who's Online

Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

<<ΕΥ Δ'ΕΧΕΙ ΝΟΣΕΟΝΤΩΝ ΜΕΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΕΙΝ. ΕΝΕΚΕΝ ΥΓΙΕΙΗΣ ΥΓΙΑΙΟΝΤΩΝ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΝ ΚΑΙ ΥΓΙΑΙΝΟΝΤΩΝ. ΕΝΕΚΕΝ ΕΥΣΧΗΜΟΣΥΝΗΣ.>>
<< Καλό είναι να φροντίζετε τους ασθενείς, ώστε να ξαναβρίσκουν την υγεία τους, αλλά να βοηθάτε και τους υγιείς να τη διατηρούν, γιατί η φροντίδα τους είναι πράξη ευπρέπειας.>>

Σύνδεση Μελών