Ο ηλεκτρομυογράφος

Ο ηλεκτρομυογράφος

Ο ηλεκτρομυογράφος είναι μια μέθοδος καταγραφής της ηλεκτρικής δραστηριότητας των μυών. Με τη χρήση του ηλεκτρομυογράφου, μπορεί να μελετηθεί η αγωγιμότητα των περιφερικών νεύρων, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στα άνω και κάτω άκρα. Αυτές οι δύο συμπληρωματικές εξετάσεις είναι χρήσιμες για τη διάγνωση και παρακολούθηση παθήσεων όπως:

Μυοπάθειες: Διάφορες παθήσεις που επηρεάζουν τους μύες, όπως η μυασθένεια, η μυϊκή δυστροφία και η μυοκυτταρική νόσος.

Παγιδευτικές νευροπάθειες: Παθήσεις που προκαλούν περιορισμένη κίνηση ή πόνο λόγω πιέσεως σε νεύρα, όπως ο σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

Πολυνευροπάθειες: Παθήσεις που επηρεάζουν πολλαπλά νεύρα, όπως οι περιφερικές νευροπάθειες που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Παθήσεις νευρικών πελμάτων: Παθήσεις που επηρεάζουν τα νεύρα που ελέγχουν τα πόδια και τα πέλματα, όπως η περιφερική νευροπάθεια.

Ριζοπάθειες: Παθήσεις που επηρεάζουν τα νεύρα που εξέρχονται από τη σπονδυλική στήλη, όπως η αυχεναλγία ή οσφυαλγία με νευρολογικά συμπτώματα.

Συνολικά, ο ηλεκτρομυογράφος είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να αξιολογηθεί η λειτουργία των μυών και των νεύρων και να διερευνηθούν παθήσεις που σχετίζονται με αυτούς τους ιστούς.

Στην πράξη, οι συνηθέστερες παθήσεις για τις οποίες πραγματοποιείται ο νευροφυσιολόγικός έλεγχος, είναι το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, η ωλαίνιος νευροπάθεια, η διαβητική νευροπάθεια και η αυχεναλγία ή οσφυαλγία με συνοδά νευρολογικά συμπτώματα (μούδιασμα ή αδυναμία στο άνω και κάτω άκρο αντίστοιχα).
Εικόνα επαφής
ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ --ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ -ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ - ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ - CLINICAL PILATES - ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΑΡΑ
Τηλέφωνο:
+30-2106034040
Φαξ:
+30-2106616750
Κινητό:
+30-2106034041
http://momentum-center.gr
Λήψη πληροφοριών σε μορφή: Εικονική κάρτα (vCard)
Αποστολή μηνύματος. Όλα τα πεδία με (*) απαιτείται να είναι συμπληρωμένα.
Βιογραφικό και άλλες πληροφορίες:

Το Μomentum Health center προσφέρει φροντίδα αποκατάστασης για όλο το φάσμα των μυοσκελετικών-νευρολογικών-ορθοπεδικών-ρευματολογικών παθήσεων και αθλητικών κακώσεων  που προκύπτουν από ασθένεια, τραυματισμό ή χειρουργική παρέμβαση. 

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης  ώστε να διασφαλίζεται ότι κάθε ασθενής επιτυγχάνει τη μέγιστη λειτουργική αποκατάσταση από την πάθηση του, τον τραυματισμό του ή την αναπηρία του.

Ο επιστημονικός διευθυντής κος Γεώργιος Παπαδημητρίου με εμπειρία 30 χρόνων στον χώρο της αποκατάστασης είναι υπεύθυνος για την διάγνωση, την εκτίμηση της θεραπείας και την αποκατάστασης του ασθενούς.